Behöver du hjälp? Må. till Fr. 09:00 till 18:00 Prata med specialisterna: +31 850090571
Betalmetod :

Dubbelväggig stålskorsten

Grid List

Set Descending Direction

1-24 of 34

Page:
  1. 1
  2. 2

Grid List

Set Descending Direction

1-24 of 34

Page:
  1. 1
  2. 2

Rostfritt stålskorsten - Den mest praktiska och kostnadseffektiva lösningen för din elstad

Rostfritt stålskorsten skiljer sig från den klassiska skorstenen först i materialet. Medan den konventionella skorstenen är tegelväggad är den rostfria gjort av rostfritt stål av hög kvalitet. Användningen av detta material förhindrar rökgasens kondensering redan inuti skorstenen; alltså uppfyller ändamålet: rökgasutlopp.


Till skillnad mot en murad skorsten är de rostfria stålsatserna instuckna eller vridna i varandra. Monteringen är därför mycket enklare.

Rökgasutvinningen är en nödvändighet eftersom elstaden inte får sättas i drift utan godkända rökrör. Bara när skorstenarna uppfyller de nödvändiga kriterien godkänns de. Våra rostfria skorstenar är alla TÜV- och CE-certifierade. Vi ger även 25 års garanti eftersom vi är övertygade från vår höga kvalitet.

Olika system rostfritt stålskorsten


Den klassiska skorstenen byggsats kan man spåra tillbaka till de antika romarna. Dessa byggde skorstenar redan på den tiden av tegel eller liknande material. Den rostfria stålskorstenen är en vidare utveckling av den traditionella murade skorstenen. Idag är materialutbudet för kunderna mer mångfaldigt. Generellt kan man välja mellan enväggig och dubbelväggig. Även diametern varierar. Ditt val baseras på var kaminen installeras. I de flesta fall är diametern 150 mm. Denna inre diameter rättar sig efter din kamin. Installeras fler kaminer till skorstenen används i regel en diameter som är större än din kamin.


Om man planerar att bygga kaminen utomhus bör skorstenens kit vara dubbelväggig. En dubbel vägg skyddar kaminen från yttre miljöpåverkan. Ett isolerat skikt säkerställer även kaminens funktion. Våra skorstenar har en materialtjockhet på 0.5 mm och en isolationstjockhet på 25 mm.

Fördelar rostfritt stålskorsten med Twist-lock system

I motsats till andra skorstenar har våra skorstenar med Twist-lock system betydande fördelar. Detta gör att konsument intresset är allt större. Genom det enkla i varandraskruvandet  „Marmeladglasprincipen“ kann de enskilda delarna kraftfullt sättas ihop.

Till eldningen i kaminen kann allt brukligt bränsle användas. Denna flexibilitet tillåter en personlig planering vid användningen av ved, pellets, olja eller gas. En betydande fördel är de ytterst låga rester från förbränningsprocessen. Dessutom är kaminens material särskild resistent mot igensotning. Materialet är särskild ledande. Yttre inflytande t.ex. fuktighet och torka påverkar inte den rostfria stålskorstenen byggsatsen. Ett regelbundet underhåll service och skötsel av skorstenssystemet och dess delar främjar en längre livstid och stärker skorstenens korrosionsbeständighet. Ett byggsatskit som består av modulära komponenter gör det möjligt för köparen att installera en för honom anpassad montering mycket enkel.

Inbyggnaden: Förskrifter/ Bestämmelser

Utan större möda kan förbrukaren montera rostfria skorstenen. Dessa byggdelar (kit) innehåller flera delar, som i tur och ordning monteras. En vägggenombrutning är absolut nödvändigt, eftersom hela det professionella tak och väggutförandet basera sig på denna. Om ett takutförande är nödvändigt beror på om kaminen ska byggas vertikalt eller förskjutas.

Vid takgenomförandet måste skorstenens diameter hålla sig till de givna avståndsregler. I första hand kan kaminen först användas när det krävda tillståndet är uppfyllt. Vissa förbrukare låter sin kamin byggas och anslutas från en fackman och tror då att kaminen kan användas direkt. Så är det tyvärr inte.

Edelstahlschornstein Elemente

  

Montering från fackman, kaminens natur, skorstenens diameter, enkel eller dubbelväggig tjänar ingenting till så länge man inte har det krävda tillståndet. Fackmanen ersätter inte sotaren. Sotaren är den enda som kan inspektera och godkänna installationen (eldtillåtelse). Först när förbrukaren fått detta besked kan han använda kaminen.

För att få denna tillåtelse måste skorstenen ha ett CE-tecken. Reglerna föreskriver en bestämd rostfri stålskorstens diameter och ett avstånd till väggen, om det är brännbara väggar, från minst 40 cm. Förutom väggarna finns det även för andra brännbara husdelar bestämda avståndsregler.

För att göra sotarens inspektion lättare, måste de prövande elementen vara bra tillgängliga.Det betyder att svårt tillgängliga utrymmen måste undvikas.
Om byggnaden gränsar till eller ligger i närheten av en skog är en höjning avgnistskyddet nödvändigt.

Problem som t.ex. bristande rökgas flöde upptäcks ofta från en fackman t.ex. när huset byter ägare. Även under loppet av en nymontering kan denna bristen upptäckas. Orsaken är ofta en för kort skorsten. Konstruktionsfel av denna art kan lösas på ett enskilt sätt med rostfritt stålskorstenens förlängrings-element. Dessa är även mycket prisvärda.

Intresserade köpare kan innan köp av rostfria stålskorstenar i vår Skorsten Es onlineshop få en överblick. Erbjudandet är rikhaltigt.
Förutom rostfria skorstenar med olika diameter erbjuder vår onlineshop också passande tillbehör som t.ex. passande rostfria stål regnhuvar. Regnhuven skyddar säkert samtliga rostfria skorstenar från nederbörd. Ytterligare erbjuder vi kompetenta fackmän som ger dig goda råd och till och med på din önskan köper och levererar skorstenen hem till dig.